Klima uređaji

Klima uređaj i servis klima

Klima uređaj i servis klima: Kako letnje vrućine počinju da budu sve intenzivnije, tako raste i važnost ispravnog funkcionisanja klima uređaja. Nažalost, mnogi ljudi zanemaruju svoju jedinicu naizmenične struje dok ne bude prekasno i dok im ne ostane sistem u kvaru. Da biste izbegli ovu situaciju, važno je da budete svesni znakova da je vašem klima uređaju potreban servis.

 

Neki uobičajeni indikatori uključuju:
– čudni zvukovi koji dolaze iz jedinice
– smanjen protok vazduha iz ventilacionih otvora
– topli vazduh umesto hladnog koji se izbacuje
– veći od uobičajenih računa za energiju

 

Ako primetite bilo koji od ovih problema, najbolje je da odmah pozovete nas. Ignorisanje problema samo će ga pogoršati i može dovesti do potpunog kvara sistema. Ne dozvolite da vam klima-uređaj pokvari leto – pobrinite se za to sada i uživajte u hladnim, udobnim unutrašnjim temperaturama tokom cele sezone.

 

Osnovno održavanje koje možete da uradite sami

 

Ako želite da vaš klima uređaj radi nesmetano tokom celog leta, postoji nekoliko osnovnih zadataka održavanja koje treba da obavljate redovno.

 

 Ovi uključuju:

 

-Promena vazdušnog filtera: Ovo je verovatno najvažnija stvar koju možete da uradite da bi klima uređaj radio efikasno. Prljav vazdušni filter će ograničiti protok vazduha i učiniti da vaša jedinica radi teže da ohladi vaš dom.

 

-Čišćenje kalemova. Da biste ih očistili, jednostavno uklonite pristupnu ploču jedinice i koristite meku četku ili krpu da ih obrišete. Ako vam je ovo komplikovano uvek se možete osloniti na nas, možete nas pozvati ili kontaktirati mejlom.

 

-Čišćenje odvoda: Ako vaša jedinica za naizmeničnu struju ima odvodne vodove, obavezno ih očistite od ostataka ili prljavštine koja bi ih mogla začepiti. To možete učiniti tako što ćete jednom mesečno sipati šolju izbeljivača u odvodnu liniju.

 

Ugradnja klima Beograd

 

Nadamo se da smo vam pomogli i dali neke smernice kako da proverite i servisirate vašu klimu. Ako možda kojim slučajem vaša klima više ne radi kako treba, ili joj je rok trajanja da kažemo prošao, uvek se možete osloniti na nas. Nije važno da li ugrađujemo novu klimu ili servisiramo staru mi vam možemo pomoći u oba slučaja. Dovoljno je samo da nas pozovete i mi smo tu da vam vratimo osmeh i svežinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *